Monday, November 27, 2006

A hétvégén került megrendezésre a VI. Vadlúd Sokadalom Tatán, az Öreg-tó mellett. A barátaimmal már pénteken reggel elindultunk, és Tatabánya mellett még beugrottunk egy kőbányába, hogy megpróbáljunk hajnalmadarat festeni. Ez a ritka madárfaj rendszeresen áttelel néhány kőbányában Magyarországon. Sajnos eléggé kibabrált velünk, egész nap vártuk, de csak délután mutatkozott egy rövid ideig. Ez arra elég volt, hogy néhány fotót készítsünk róla, de arra nem, hogy lerajzoljuk. Íme 2 fotó róla:
Mivel állandóan a madarunkat kerestük, szinte egész nap nem alkottunk semmit. Alkonyat előtt egy tojó szürke küllő repült be elénk a sziklára, arról készítettem ezt a gyors akvarellt:Maga a rendezvény szombaton volt. Zsoldos Márton barátommal közösen volt egy standunk (enyém a túlsó fele):A rendezvény látogatottsága minden képzeletet és várakozást fölülmúlt. Előzetes becslések szerint több, mint 3000 érdeklődő jelent meg a nap folyamán. A vadludak behúzását váró tömeg egy része:A Birding.hu csapata új pólót hozott ki az alkalomra. Az idei év sztárfaja, a töcspartfutó látható az elején, melynek eredeti tollrajza megvásárolható 12000 Ft-ért:
Vasárnap délelőtt a Plébániatemplom tornyán üldögélő vándorsólymot festettük. Együttműködő modell volt, reggel nyolctól délig egy helyben üldögélt (akkor is mi hagytuk ott). Ezzel az akvarellemmel vagyok a legelégedettebb:
Egy fotó róla:Ezután újra csak a hajnalmadár után vetettük magunkat, de sajnos megint csak nem volt szerencsénk hozzá. Nagy nehezen, a meddőhányókon fölmásztunk a bánya legfölső részébe, ahol meg is találtuk a madarat, azonban rövid idő múlva eltűnt előlünk. Néhányszor még fölbukkant a lentebbi szinten, de mindig csak rövid időre. Újabb fél napot elpazaroltunk rá.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home