Tuesday, December 12, 2006

Vasárnap és hétfőn a Kiskunsági Szikes Tavaknál voltam Zsoldos Mártonnal . Ludakat szerettünk volna rajzolni, festeni, de sajnos eléggé szétszóródtak a csapatok a környező mezőgazdasági területeken, és csak kevés madarat sikerült közelről megfigyelnünk.
A Kiskunsági Nemzeti Park tulajdonában lévő Borda-tanyán aludtunk, a Kelemen-szék mellett. Itt készült ez a nyári ludas skicc, és az utána lévő libacsapat-hangulat.

Vasárnap borongós volt az idő, néha szemerkélő esővel, hétfőn azonban sütött a nap. A Zabszék mellett futottunk össze ezzel a közreműködő karvallyal. A vázlatomon kicsit nagyra sikerült a feje, de szinte pánikszerűen kezdtük el rajzolni, nem is remélve, hogy közel egy órán keresztül fog ezen a bodzafán üldögélni, napozni. Gyönyörűek voltak a fények, egy fotót is mellékelek a madárról.


Ludakat keresve keveredtünk el végül a Szabadszállás melletti Pipásrétre, ahová késő délután több ezres lúdtömeg jött be északról (a röpülő csapatban sikerült kiszúrnom egy vörösnyakú ludat, és egy olyan nagy liliket, aminek az egyik szárnyában több kézevező hófehér volt).
Kevés volt már az időnk alkonyatig, ezért csak néhány lilikvázlatot készítettem.

Közvetlenül alkonyat előtti fényekben:Egy elég rozoga vadászlesből sikerült a ludakra rálátnom, itt próbáltam, az elég kényelmetlen körülmények ellenére, néhány használható vázlatot készíteni (Márton barátom felvétele, kettőnk alatt már lehet, hogy összedőlt volna a les).
Ez a naplemente búcsúztatott a Pipásréten:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home