Monday, November 26, 2007

A hétvégén került megrendezésre a VII. Tatai Vadlúd Sokadalom. Számunkra, Zsoldos Márton barátommal, már csütörtökön elkezdődött a rendezvény, mivel idén először, látványelemként, egy nagy méretű festményt készítettünk az esemény során.
Az első feladat a 3 x 1 méteres vászon kifeszítése volt. Ebben a munkában nélkülözhetetlen segítséget nyújtott nekünk Csonka Kálmán és Varga Ferenc, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.


Így, négyünknek is 3-4 órába telt, mire végeztünk a munkával. Szerencsére egész nap ragyogó napsütéses, meleg idő volt:


Akrilfestékkel dolgoztunk, mivel ez nagyon gyorsan szárad, és száradás után nagyon ellenálló. Az első ecsetvonások, az ég megfestése:


Estig kint voltunk, de mindössze a tó túlpartján lévő fák vonalával végeztünk:


Másnap újult erővel, és újból csak gyönyörű időben folytattuk a munkát, most már rátértünk az előtérben lévő iszap festésére:


Sötétedésre nagyjából elkészült a kép háttere, fölkerült a vár is. Fedett helyen azonban még este is tovább dolgoztunk, immár Stefan Boensch barátunkkal kiegészülve.


Szombatra, az esemény fő napjára mindenképpen el akartunk készülni a háttérrel és a környezettel, hogy a látogatók előtt már a madarakat festhessük a képre. Tulajdonképpen csak ott realizálódott bennünk, hogy milyen hatalmas is a felület. Nagy Gyula hortobágyi madárfestő is csatlakozott hozzánk, de estére így is elég hézagosan töltöttük meg a képet élettel. Örömünkre nagyon nagy volt az érdeklődés a munkánk iránt, reméljük, hogy mi is hozzájárultunk ennek a természetvédelmi rendezvénynek a sikeréhez.


Sötétedés után, valamint másnap, vasárnap még tovább "adagoltuk" a madárfajokat, hogy az Öreg-tóra jellemző, nyüzsgő életképet kapjunk.
Előtérben Márton, mögötte Stefan:


A kész mű, az alkotók közül hármunkkal:


És néhány az én madaraimból, egy leszálló lúdcsapat a kép bal szélén:


A kellemes időjárásnak köszönhetően nagyon nagy volt az érdeklődés szombaton, a becslések szerint 5-6000 látogató fordult meg a tóparton a nap során. A vadludak behúzását váró tömeg egy részlete:


Remélhetőleg Zsoldos Márton barátom is hamarosan fölrakja blogjába a saját beszámolóját a hétvége eseményeiről (még több fotóval): http://zsoldosmarton.freeblog.hu/
És hogy miért Vadlúd Sokadalom ennek a rendezvénynek a neve? Ezért:
A részletes beszámoló már olvasható: www.mme-komarom.hu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home