Thursday, September 04, 2008

Az év elején egy angol tigrisvédelmi alapítvánnyal kerültem kapcsolatba (http://www.tigerawareness.co.uk/).
Kérésükre egy fénykép alapján megfestettem a Bandavgarh tigrisrezervátum alfahímjét, melyet "B2" néven ismernek tigrisrajongói körökben. Valószínűleg ez egész Indiában a legnagyobb termetű tigris.
Először ezt a gyors akvarellvázlatot készítettem, hogy megmutassam az elkézelésemet (a jobb kompozíció kedvéért nem másoltam le egy az egyben a fényképet).Mivel a tigrisek bundájának a rajzolata teljesen egyedi, mint az embernél az ujjlenyomat, fontos volt, hogy minden csíkot a helyére fessek. A munkámat megkönnyítendő és meggyorsítandó, rácsozat segítségével másoltam át az állatot a vászonra:

Hogy a csíkok a helyükön is maradjanak, rögtön az első festékréteggel feketére festettem őket. Ha nem kellene ennyire pontosan ábrázolnom őket, valószínűleg az egész állatot az alapszínnel festettem volna meg, és a csíkokat később, a száradás után vittem volna föl a bundára.

Először a környezetet dolgoztam ki. Nem szeretek füvet festeni, mert nagyon pepecselős, időtrabló munka. Próbáltam nem minden fűszálat megfesteni, hanem a füves felület érzetét kelteni. Ezzel az elnagyolással még nem vagyok teljesen elégedett, még mindig görcsösen ragaszkodom a fotóhoz.0 Comments:

Post a Comment

<< Home