Tuesday, December 30, 2008

Bence öcsém sokkoló hírrel "boldogított" délután. A Tamariska-dombon talált egy elpusztult baglyot, és a környéken lakóktól megtudta, hogy délelőtt egy letakart rendszámú szürke Renault kocsival itt járt két férfi, akik több baglyot lelőttek. Majd amikor észrevették őket, akkor a tetemeket összegyűjtve elhajtottak. Ez az egy madár ott maradt, elhozta nekem öcsém. Remélhetőleg sikerül majd megállapítani, hogy milyen lőszerrel ölték meg. Holnap a rendőrségre és az önkormányzathoz is feljelentést teszünk a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együtt.

Lassan 2 évtizede figyelem az itt telelő füleseket, nagyon a szívemhez nőttek. A környéken élők, a dombot rendszeresen látogatók is kedvelik őket, igazi látványosságnak számítanak. Szinte nem múlt el alkalom, hogy amikor kint festettem őket ne jött volna oda hozzám valaki a távcsövemen kereszült megnézni őket. Többször vittem ki óvodáscsoportokat, hogy megmutassam nekik az egyébként nehezen megfigyelhető baglyokat.

A következő összeállítással szeretnék tisztelegni a madarak, és Csepel egyetlen védett területe, a Tamariska-domb előtt:Néhány az évek alatt összegyűlt, kint készített vázlatból:

Gyönyörű évzárás ez így. Nem is tudom, hogy alkalmas-e ilyen bejegyzés arra, hogy megköszönjem a blogom és weblapom látogatóiank egész évben tanúsított érdeklődését. Mindenesetre megragadom az alkalmat!
És mindenkinek (azt a föntebb említett két vadbarmot kivéve) Boldog Új Évet kívánok! A baglyoknak az ideinél boldogabbat.

1 Comments:

Blogger Vasuta G said...

Egyik kedvennc e vázlatsorozat az erdeiről. Gyöngybagolyról nem lesz?

10:01 PM  

Post a Comment

<< Home