Thursday, April 09, 2015

Este még eszembe jutott, hogy azért jobb lett volna közelebbről látni a párducokat, mert minden eddigi megfigyelésem legalább 1 km-ről volt. Rögtön el szégyelltem magam a telhetetlenségemen. Másnap reggel fél 7-kor megrázták a sátramat, hogy azonnal keljek föl. Itt vannak a párducok! Magamra kapkodtam a ruháimat, és kilépve a tábor közepén már álltak a teleszkópok. A tegnapi 3 párduc a tábor fölötti hegyoldalon pihent, 6-800 méterre tőlünk! Egész nap ott maradtak, pihentek, aludtak. 14 órán keresztül figyelhettük őket, volt aki a hálózsákjában fekve, a sátra bejáratából. Ebéd közben, két fogás között is kiszaladtunk, csak bele kellett nézni a teleszkópba. Leírhatatlan élmény volt! Akit esetleg szerencsét kíván próbálni a jövőben, és szeretne információkat kapni szerveződő hópárductúrákról, jelentkezzen nálam.
Egy videóm róluk: https://www.youtube.com/watch?v=tX6IqeuizZ0


Ez a látvány fogadott a sátramból kilépve, az első teleszkópba pillantva. Jobb oldalon az anya.

A másik kölyök is elődugta a fejét. Felhők jöttek-mentek az égen, változatos megvilágításba helyezve a párducokat.

Minden optika a 3 párducra szegeződik. Balról a 2. férfi találta őket előző este. A háttérben egy mexikói házaspár. Nagyon nemzetközi volt a csapat.A délelőtti napon sütkérezve.

Régen lement a nap, amikor megindultak. Sajnos nagyon kevés fény volt akkor már fotózni.Nagy álmom vált valóra: vad hópárducokról tudtam vázlatokat készíteni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home